LÖPBAND

Filtrera
Tillverkare (0/4 valda)
Sortera
9 produkter

AR22, Löpband
AR22, Löpband

AR22, Löpband

Slat Belt Treadmill, Löpband mindre underhåll och drivs av egna steg
59 900 kr
Månadshyra från: 1390
T-22, Löpband
T-22, Löpband

T-22, Löpband

"Allow freedom of movement, more comfortable and enjoyable workouts"
54 900 kr
Månadshyra från: 1350
T800, Löpband

T800, Löpband

Instegsmodellen från DK City
34 500 kr
Månadshyra från: 875
Allstrength Curve, Löpband utan motor

Allstrength Curve, Löpband utan motor

Löpbandet drivs av de egna stegen
29 900 kr
Månadshyra från: 750
DT-22, Löpband utan motor
DT-22, Löpband utan motor

DT-22, Löpband utan motor

DT-22 Dual Trainer drivs av din egen kraft
7 920 kr
Månadshyra från: 490
Tron501, Skrivbordslöpband
Tron501, Skrivbordslöpband

Tron501, Skrivbordslöpband

Gåband för kombinering av jobb och motion i hemmet eller på kontoret
5 900 kr
Månadshyra från: 390
Nyhet
Populär
EVOLVE CT 215 X, Löpband
EVOLVE CT 215 X, Löpband

EVOLVE CT 215 X, Löpband

Löpband med 21,5" full HD touch screen
0 kr
Cardionics 2195K, Löpband
Cardionics 2195K, Löpband

Cardionics 2195K, Löpband

Löpband speciellt framtaget för Räddningstjänstens behov
0 kr
Cardionics 2195L, Löpband
Cardionics 2195L, Löpband

Cardionics 2195L, Löpband

Extra långt löpband speciellt framtaget för Räddningstjänstens behov
0 kr
Visa fler

Offertförfrågan

offertförfrågan ikon

Lägg till produkter av intresse i vår offertförfrågan funktion med list-ikonen uppe till höger på varje produkt och begär sen en kostnadsfri offert på valda produkter här eller på enskild produktsida. Så fixar vi en personlig offert så snabbt som möjligt. Övriga frågor tar vi gärna emot i vårt kontaktformulär, via vår e-post eller på telefon.

“johan

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Är det bra att gå och springa på löpband?

Ett löpband är ett mycket bra träningsredskap för att enkelt få in ett träningspass, att gå eller springa regelbundet stärker hjärtat, främjar syreupptagningen i kroppen och drar igång fettförbränningen. Det finns inget som säger att gå eller springa på ett löpband skulle vara sämre än exempelvis utomhus, enda skillnaden på är att du tränar lite annorlunda muskler då lutningen varierar utomhus.

Vilket löpband ska jag välja?

För att hitta löpbandet du ska välja måste du besvara frågan vad du vill göra på löpbandet eventuellt vad du hoppas kunna göra inom kort. Vill du enbart använda löpbandet som ett sätt att implementera promenader i din vardag räcker det med ett billigare gåband men om du tänker dig eller har som mål att köra hårdare intervallpass är det definitivt rekommenderat att gå upp i prisklass för ett mer stabilt och funktionsrikt löpband.

Vad är skillnaden mellan ett löpband och ett gåband?

Som namnen föreslår är banden byggda för att vara specialiserade till löpning respektive gång. Ett löpband är mer stabilt byggt och kommer att kosta lite extra medans ett gåband drar ner på stabilitet och saknar en hel del funktioner som inte behövs vid gångfart.

Är löpband bra för att gå ner i vikt?

Löpband är ett av de bästa träningsredskapen för att gå ner i vikt. Du kommer enkelt igång med träningen då det inte finns några komplicerade instruktioner. Många använder sig av intervallträning när dem tränar på löpband, att exempelvis springa 80% av din maxfart under 1 minut sen dra ner hastigheten till gåfart och vila i 2 minuter sen repetera under 20-30 minuter är en bra start för att komma igång och gå ner i vikt med löpband.

Vad tränar man på ett löpband?

På ett löpband tränar du främst kondition genom att anstränga dig och öka din kropps syreupptagningsförmåga samt hjärtats styrka. Men du tränar också muskler som ben- och ryggmuskler, de är involverade i att stabilisera och trycka dig framåt vid löpning och gång.

Är det värt att köpa löpband?

Att köpa ett löpband är värt det om du vill ha ett träningsredskap som i princip aldrig går ur tiden och som alla kan ha nytta av. Perfekt om du inte har tillgång till ett bra naturspår och av någon anledning inte kan eller har tid att ta dig till ett gym. Men mycket viktigt att tänka efter vilken typ av löpband du vill ha då det finns många olika varianter. Mer om detta längre ned i artikeln.

Fördelarna med att träna på löpband och gåband

När du tränar genom att gå, jogga eller springa på ett löpband jobbar kroppen för fullt för att orka med och du startar då kaloriförbränning, fettförbränning, stärker ditt hjärta och förbättrar konditionen. Förutom det jobbar muskler i benen och i ryggen med att stabilisera och får sig därför också ett bra träningspass.

Det är många som upplever att det är lättare att springa på löpband än utomhus. Detta då du får en lite annan belastning på muskler och eftersom du också kan underhålla dig själv med en video, musik eller liknande.

Förutom detta är löpbandet eller gåbandet en gymmaskin som i princip alla kan använda sig av. Ung som gammal och otränad som tränad det finns en inställning eller ett läge som är lagom utmanande för alla.

fördelar med löpband och gåband

Välj bästa löpbandet för dig

Oavsett om du ska hyra, leasa eller köpa ett löpband är det träningsmaskiner värda att tänka rejält kring vad just du behöver innan du slår till.

Vi rekommenderar att börja med frågan, hur har du tänkt träna på bandet?

Om du tänkt enbart gå på ditt band fungerar det utmärkt med ett gåband eller promenadband. Dessa är billigare och storlekarna är oftast mindre vilket gör det lättare att göra köpet och att hitta plats för det.

Men om du tänkt springa, löpa eller jogga på ditt band eller om du tänker att du ska komma till den punkten när det blir aktuellt, då kommer det behövas ett stabilare löpband. Gåbandet ger ingen bra upplevelse för löpning vilket troligtvis kommer leda till att du inte springer lika mycket som du tänkt dig och därför inte får optimalt resultat.

Om du bestämmer dig för att löpband är vägen att gå blir det en del saker att tänka på.

Tips när du ska välja bästa löpbandet för just dig:

 • Bredd och längd på band - För en mer säker och bekväm tid på bandet kan det vara värt att köra på bredare och längre band som du springer och går på. Över 50 cm bredd ger en bekväm känsla på bandet som vi rekommenderar.
 • Topphastighet -

  Maxhastigheten varierar mycket hos olika löpband, hur snabbt har du tänkt dig springa som max? För att enkelt räkna på din hastighet på olika längder kan du ta hjälp av denna löpkalkylatorn: https://www.jogg.se/Traning/Calculators.aspx.

 • Incline / Lutning - Ett mycket effektivt tillägg till ditt träningspass på löpband är lutning. Aktiverar lite andra muskler än vid vanlig platt löpning för att få variation.
 • Storlek - Hur mycket plats har du tillgängligt och är det rimlig väg fram till plats där löpbandet skall stå. Generellt sett är billigare band mindre och lättare.
 • Ljudnivå - Ska bandet stå i ett rum där det är känsligt med högre ljud kan det vara bra att kolla med säljare, få en video eller läsa en recension för att få ett hum om ljudnivån på bandet.
 • Säkerhetsgrepp - Detta är standard på dem flesta löpbanden men alltid bra att dubbelkolla så det finns säkerhetsgrepp du kan fästa vid kroppen och som drar ur en säkring vid olycka.
 • Vad för tillbehör & funktioner finns - Idag finns det många olika typer av tillägg till ditt löpband som kan förgylla upplevelsen av ett träningspass. Exempel är ladda telefon via wireless charging, pulsmätare, möjlighet att sätta upp egna program, simuleringar där du springer i olika miljöer mm.
 • AC motor (växelström) eller DC motor (likström) - Skillnaden mellan dessa kommer i valet av löpband mestadels påverka strömförsörjning. En AC motor är effektivare och drar inte lika mycket el. Medan DC motorn drar lite mer och kan behöva ett strömuttag med högre Ampere. Var noggrann med att kolla vad du har för Ampere tillgängligt i strömuttag och vad ditt val av löpband behöver.
 • Motorstyrka - Motorstyrkan på ett band där du inte kommer upp i någon högre hastighet exempelvis ett gåband brukar ligga på 1-2 hästkrafter (hk). Och ett proffsband/löpband har upp emot 3-5 hk.

Köpa

Är du säker på ditt val av löpband är köp ett bra alternativ, idag finns ett mycket stort utbud av löpband tillgängligt för köp på faktura och andra metoder.

Tänk då på att du kommer behöva stå för service och underhåll om du inte betalar extra för serviceavtal. Mer om underhåll längre ned.

Hyra

Att hyra ett löpband är ett mycket bra alternativ när du inte vet om du kommer vilja behålla bandet under längre tid eller om du helt enkelt inte vill tänka på underhåll och service då detta i dem flesta fallen ingår i ett hyresavtal av löpband.

När du hyr ett löpband kan du säga upp avtalet och lämna tillbaks ditt band efter en viss uppsägningstid. Hyresavtal på löpband är ofta i perioder på 12 - 60 månader.

En del företag inklusive vi på Eurosport Fitness erbjuder hyra på begagnade löpband där du kan komma ner en del i pris, främja miljö och få service inkluderat.

Vi på Eurosport Fitness erbjuder hyresperioder på begagnade och nya löpband på mellan 1 till 5 år.

Leasa

Att leasa ett löpband är ett mer ekonomiskt val än att hyra då du själv äger (har möjlighet att lösa ut) löpbandet efter en viss tid av inbetalningar som sätts efter ett restvärde på bandet du leasar. Längd på leasingavtal för löpband brukar ligga på 1-3 år.

Med leasing är det inte lika vanligt att service ingår så du kommer själva behöva stå för det eller lägga till ett serviceavtal.

Vi på Eurosport Fitness erbjuder leasingavtal på begagnade och nya band på mellan 1 till 5 år.

Det finns många olika varianter och typer för privat bruk, gym och träningsanläggningar

Här går vi igenom de vanligaste varianterna av löpband du hittar på marknaden idag.

Löpband hemma

Om du tänker dig skaffa ett löpband för hemmet rekommenderar vi att du tänker extra mycket kring storlek, vikt och ljudnivå. Om du har grannar som är känsliga till högre ljudnivåer är ett stabilare band med tyst motor ett bättre val. Här är det lättast att kontakta säljare och fråga om de skulle rekommendera bandet för hemmabruk eller om du kan hitta en video där du kan få en bättre inblick.

Vi testar alla våra löpband och hjälper gärna till att hitta rätt löpband till ditt hem.

Ett hopfällbart löpband kan vara ett bra val när du har ont om plats hemma. Efter ditt träningspass kan du då fälla ihop bandet och ställa in det i en garderob exempelvis. Nackdelen här är ett ostabilare band som oftast inte är optimalt för löpning.

Ett skrivbordslöpband är också ett alternativ många tycker är attraktivt till hemmet. Här kan du gå samtidigt som du står och får arbete gjort, mer om detta längre ned.

löpband i hemmet

Gåband & Promenadband

Ett gåband är ett band med svagare motor än ett klassiskt löpband som är speciellt till för dig som enbart vill gå på ditt band.

Ett alternativ som ofta är billigare, väger mindre och tar mindre plats, men med mindre funktioner och alternativ för ditt träningspass.

Många använder sitt gåband tillsammans med ett stående skrivbord för att få motion vid arbete.

Skrivbordslöpband eller gåband med skrivbord

Ett skrivbordslöpband är ett gåband med skrivbord monterat eller placerat separat ovanför för möjligheten till motion vid arbete.

Denna typ av band är till för att gå på, perfekt för dig som vill öka energin under dagen och minska stelheten av ett helt stillasittande eller stillastående arbetspass.

Vi erbjuder ett testat och rekommenderat alternativ om skrivbordslöpband är något för dig.

Löpband på gymmet

Till gymmet rekommenderar vi så kallade proffs löpband med stabilare konstruktion, brett band med rejäl längd, hög maxhastighet, säkerhetsutrustning, och de funktioner besökare på ett gym idag förväntar sig.

Ett konkret tips vi kan ge är att besökare på gym idag verkligen uppskattar dem extra funktionerna på ett så viktigt redskap som löpbandet. Det gör mycket om du ger tillgång till ett löpband med display där det finns funktion för att spegla/koppla besökares mobil. Detta öppnar upp för att besökare kan välja själva vad de ska se på gymmet och du har en edge mot de flesta andra gymmen.

Andra funktioner och extra utrustning som finns tillgängligt på olika typer av band är sladdlös laddplatta (wireless charging), pulsmätare, möjlighet att sätta upp sitt egna program/löppass, internetuppkoppling och simuleringar/VR där besökare kan välja att springa på banor med olika teman.

löpband på gym

Självgående löpband utan motor

Självgående löpband är ett löpband utan motor där du själv springer/går för att reglera farten på bandet. Hör behövs alltså ingen elförsörjning alls, ett miljövänligare alternativ.

Ett populärt självgående löpband är ett curve band där löpytan är krökt som en båge vilket gör att det blir lättare att komma igång med löpningen och mer bekvämt genom löppasset.

Ett annat band utan motor är motståndsgåbandet. Ett gåband utan motor med konstant lutning. Ett bra redskap för intensiv träning som kan vara en del av exempelvis ett HIIT pass.

Begagnade löpband

Begagnade löpband är alternativet där du kan komma undan billigt. Har du kunskaper kring band är det bara att söka på diverse begagnat webbsidor för att hitta deals.

Men om du inte är lika säker på hur du bedömer slitage på ett band är det bästa alternativet att söka upp ett företag som säljer träningsredskap där du kan hyra, leasa eller köpa begagnat från dem. Mycket eftersom en servicetekniker då har kollat status på bandet och du får en mer pålitlig bedömning. Här kan du ofta också välja att hyra bandet om du inte vill binda dig till ett köp samt få med service och slippa göra det själv.

Vi på Eurosport Fitness erbjuder begagnade löpband, skriv gärna in och fråga vad vi har för alternativ just nu.

Underhåll

Underhåll av ett löpband består i korthet av:

 • Smörja in band med silikonolja (det vanligaste), wax eller fylla på maskinens egna automatisk smörjning i behållare. Viktigt att ha bra koll på exakt vad ditt band behövs smörjas med innan du kör igång med detta.
 • Torka av display och instrumentbräda. Viktigt att inte använda för kraftfullt rengöringsmedel eller desinfektion då många skärmar/display och instrumentbräden på löpband är känsliga.
 • Hålla allmänt rent från damm och smuts.

Håller man sig till att genomföra dessa steg regelbundet ökar man livslängden på sitt band avsevärt.

Ett hett tips är att dammsuga under motorkåpan var 6:e månad ungefär för att öka livslängden ytterligare på ditt löpband.

Vi rekommenderar att ta ett serviceavtal om du verkligen vill få ut det mesta av ditt band då erfarna servicetekniker vet exakt vad din modell behöver och vart de vanligaste problemen uppstår.

Vill man ge sig på att smörja in sitt band själv är detta en bra video med instruktioner som generellt fungerar bra: https://www.youtube.com/watch?v=Q2Whx92HQGk. Men va noggrann med att kolla så att just ditt band fungerar med denna typ av insmörjning.