TRÄNINGSBAND

Filtrera
Sortera
1 produkt

Strength Band Light Red, Träningsband
Strength Band Light Red, Träningsband

Strength Band Light Red, Träningsband

Elastiskt gummiband - 5 olika motstånd
0 kr
Visa fler

Extra motstånd för extra träning med Träningsband och Gummiband

Dyk ned i en värld av dynamisk träning med träningsband och gummiband.  Genom att skapa motstånd utmanar dessa band dina muskler på ett sätt som inte vanliga vikter kan, vilket resulterar i en djupare, mer omfattande styrka och flexibilitet.

Träningsband och gummiband är hemligheten bakom ett mångsidigt och balanserat träningsprogram. De är utmärkta för att bygga upp styrka, men de kan också bidra till att förbättra din balans, koordination och mobilitet. De är perfekta för både styrketräning och stretching, vilket gör dem till ett utmärkt träningsredskap för alla träningsnivåer.

Ett av de bästa sätten att använda dessa band är i dina dagliga stretchrutiner. Genom att lägga till lite extra motstånd kan du förbättra din flexibilitet, minska risken för skador och till och med förbättra din idrottsprestation.

Med vårt sortiment av träningsband och gummiband med 5 olika motstånd kan du skräddarsy din träning efter dina behov. Oavsett om du är ute efter lätt, medium eller tungt motstånd har vi rätt band för dig. De är också mycket portabla, vilket gör att du kan ta din träning med dig var du än är - hemma, på gymmet eller på resan.

Övningar du kan göra med Träningsband och Gummiband

 • Biceps Curl: Stå på bandet med båda fötterna. Håll i ändarna och böj armarna uppåt. Håll i några sekunder och sänk armarna långsamt.
 • Squats: Stå på bandet med fötterna axelbrett isär. Håll i ändarna av bandet med händerna vid axlarna och gör en squat.
 • Sidosteg: Stå på bandet med fötterna tätt ihop. Korsa bandet framför kroppen och håll i ändarna. Gör sidosteg åt höger och vänster.
 • Axelpress: Stå på bandet med ena foten. Håll i bandet med båda händerna vid axlarna. Pressa armarna uppåt.
 • Liggande Bröstpress: Ligg på rygg med bandet under ryggen, håll i ändarna med båda händerna. Pressa armarna uppåt och sänk dem sedan kontrollerat.
 • Glute Bridge: Ligg på rygg med bandet runt dina lår, fötterna på golvet. Lyft höfterna från golvet samtidigt som du pressar knäna utåt mot bandets motstånd.

Kom ihåg att alltid värma upp innan du börjar dina övningar och att hålla en bra form under hela rörelsen för att förhindra skador och maximera effektiviteten i din träning.

Om du vill utöka din variation av övningar med mer träningsutrustning som också kan användas i symbios med ditt motståndsband kan vi rekommendera träningsboll och träningsmattor.

Olika Typer av Träningsband och Gummiband

 • Loop Band: Dessa band är cirkulära och skapar ett konstant motstånd. De är utmärkta för lägre kroppsträning som squats och hip thrusts, men kan också användas för armövningar.
 • Theraband: Theraband är ofta breda och platta. De är idealiska för att utföra stretchövningar och kan också användas för att förbättra styrka och flexibilitet.
 • Handledsband: Handledsband är mindre och används oftast för att stärka underarmarna och greppstyrkan.
 • Rörformade Band: Dessa band kommer ofta med handtag och är utmärkta för styrketräning. De kan användas för att simulera många gymmaskiner, vilket gör dem till en utmärkt lösning för hemträning.
 • Mini Band: Dessa är mindre versioner av loop band och används oftast för glute- och hip-övningar.
 • Power Band: Dessa är tjockare och starkare versioner av loop band. De är utmärkta för kraftlyftande övningar och kan också användas för assisterade pull-ups.