GYMGOLV

Filtrera
Sortera
6 produkter

Gummigolv 30 mm svart, Gymgolv

Gummigolv 30 mm svart, Gymgolv

Gummigolv 1 x 1 m
0 kr
Gymmatta 8 mm, Gymgolv

Gymmatta 8 mm, Gymgolv

10 kvm/rulle - Svart/Vit
2 990 kr
Pusselgolv 10 mm svart, Gymgolv

Pusselgolv 10 mm svart, Gymgolv

Gummigolv 1 x 1 m
0 kr
Pusselmatta 15 mm, Gymgolv
Pusselmatta 15 mm, Gymgolv

Pusselmatta 15 mm, Gymgolv

Pusselgolv, 1 x 1 m
0 kr
Visa fler

Offertförfrågan

offertförfrågan ikon

Lägg till produkter av intresse i vår offertförfrågan funktion med list-ikonen uppe till höger på varje produkt och begär sen en kostnadsfri offert på valda produkter här eller på enskild produktsida. Så fixar vi en personlig offert så snabbt som möjligt. Övriga frågor tar vi gärna emot i vårt kontaktformulär, via vår e-post eller på telefon.

“johan

Vanliga frågor och svar

När behöver jag ett gymgolv?

Ett gymgolv behövs när du vill skydda ditt golv mot stötar och vatten som förekommer vid träning eller annan aktivitet. Och när du vill minska ljudvolymen i lokalen vid dunsar. I vissa fall behövs också en viss tjocklek på gymgolv för att garanti på träningsredskap ska gälla.

Är det svårt att montera och lägga ett gymgolv?

Det är relativt lätt att lägga gymgolv. Det man får ha i åtanke är att speciellt de tjockare varianterna är tunga, bra verktyg och rätt lyftteknik är viktigt. Vissa golv har ett simpelt monteringssett men de flesta är bäst att limma eller tejpa med dubbelhäftande för att hålla dem på plats.

Vad ska man ha för träningsgolv?

Vilket träningsgolv som passar dig beror på vilken typ av aktivitet eller träning du tänkt göra på ytan. En tunnare gymmatta 10mm räcker för träningsmaskiner och vanlig träning. Men är planen att släppa tunga vikter på ytan är ett tjockare gymgolv 30mm det rätta valet, också viktigt för att garantier ska gälla på vissa redskap.

Vad kostar ett gymgolv?

Kostnad för gymgolv anges oftast i kostnad per kvadratmeter. Ett tunnare golv kostar cirka 300 kr/kvm och ett tjockare mer stabilt gymgolv kostar dig cirka 500 kr/kvm.

Köp eller Leasa Gymgolv

Vi på Eurosport Fitness erbjuder möjligheten till köp via faktura eller leasing med leasingavtal.

Välj det som passar dig bäst ur vårt breda utbud av golv. Vi har också ett stort lager för att kunna snabbt leverera större mängder för dig med dem stora ytorna.

Kontakta oss för offert eller övriga frågor.

Enhetlig inredning med träningsgolv och skåp

Vi har träningsgolven till din träningsyta men också gymskåp perfekt för ditt projekt.

Med oss kan du bygga ett helt koncept från start till slut med alla delar från topp till tå. Vare sig det är en källare eller ett penthouse som ska inredas är det viktigt att få till en helhet. Här har vi utbudet för lättare val.

Olika typer av Gymgolv

Eurosport Fitness har många års erfarenhet av gymgolv där vi sett vad som fungerar och kan rekommendera rätt golv för dig.

Vi är också flexibla och kan ta in olika färger vid specifika begär, som exempelvis grått, grönt eller rött golv för att matcha din profil.

välj rätt gymgolv

8mm

Gymgolv 8mm är en av de tunnare varianterna som ofta används till ytor på gym med träningsmaskiner, gruppträningssalar och hemmabruk. Alltså inte till ytor med fria vikter och hantlar.

8mm golv finns på rulle, som pusselgolv och klassiskt 1 x 1 m gummigolv.

10mm

10mm gymgolv används oftast till samma ytor som 8mm men är till för de som vill ha det lite mer stabila och ljuddämpande golvet.

Många väljer att använda 10mm för hemmagymmet då det hjälper en del med extra tjocklek för minskat slitage och för att inte störa grannar med ljud.

20mm

När vi kommer upp på 20mm tjocklek är det bäst för ytor där det finns hantlar, fria vikter och skivstångsset.

Den extra tjockleken behövs för att dämpa stötar i golvet från släppta eller tappade vikter. De tunnare varianterna dämpar också men klarar inte att ta hela stöten från tyngre vikter.

30mm

30mm gymgolv är det tjockaste alternativet som brukar erbjudas. För de ytor där det lyfts och hanteras vikter i tyngsta klass.

Dessa syns oftast i gym vid squat racks och hantelställ.

Pusselgolv

Ett pusselgolv är ett mycket enkelt golv att lägga. Denna typ av golv finns oftast bara i tunnare tjocklekar.

Perfekt för dig som vill ha ett lättare alternativ då du inte tänkt släppa tung vikt på golvet och med simpel montering.

Golv på rulle

Golv på rulle finns bara i dem tunnare måtten och är också en simpel variant av golv. Här rullar du bara ut rullen på ytan, skär ut längden och limmar eller tejpar med dubbelhäftande tejp i skarvarna.

Gymmattor

Gymmattor är oftast vad man kallar golven/mattorna av det tunnare slaget. Dessa finns som gummimattor men kan också vara i material som PVC eller EVA-plast.

Vi erbjuder just nu en gymmatta med 8 mm tjocklek men har möjlighet att ta in andra mått och färger vid specifika behov.

Träningsmattor

Träningsmattor kallas de mattor av det tunnare slaget (cirka 5-15 mm) och som är bärbara. Går även under namn som yogamatta, stretchmatta och ibland gymmatta.

Dessa är ett bättre alternativ om du letar efter underlag till ditt stretchpass eller hemmaträning där du inte använder dig av tyngre vikter än 5-10 kg. De passar inte som underlag till träningsmaskiner.